Wereld Vriendelijksheidsdag

Wereld Vriendelijksheidsdag

Wist je dat vriendelijkheid besmettelijk is? Als iemand vriendelijk tegen je is, ben je al snel geneigd om dat terug te geven. Wij delen 5 tips die je kunnen helpen om je vriendelijkheid te tonen.

Terug
 1. Toon vriendelijkheid in je communicatie.
  Vriendelijk zijn naar een ander begint met je uitstraling. Denk aan het begroeten en glimlachen naar voorbijgangers op straat. Je zult niet alleen merken dat anderen aardiger tegen je doen, maar je gaat je zelf ook blijer voelen, waardoor vriendelijkheid naar anderen toe vanzelf al een beetje gemakkelijker gaat.
   
 2. Bereid iets te eten of te drinken voor een ander.
  Liefde gaat door de maag :) Je kunt een uitgebreid diner bereiden voor je geliefde. Maar je kunt natuurlijk ook een kop koffie aan een dakloze uitdelen, of een cake bakken voor je buurvrouw.
   
 3. Laat een bericht achter voor iemand met een bemoedigende tekst of compliment.
 
  Verstuur een vriendelijk mailtje of stop een kaartje in de brievenbus van de buren. Stuur een vriend een aardig berichtje. Vooral leuk als je hem of haar al jaren niet hebt gezien of gesproken.
   
 4. Toon oprechte interesse in de ander.
  Stel een geïnteresseerde vraag èn luister ook ècht.  
   
 5. Geef iemand een compliment!
  Geef een collega, vriend of familielid een compliment. Zorg er natuurlijk wel voor dat het compliment gemeend is. Dit kan een compliment zijn van ‘Wat heb je leuke schoenen aan vandaag’ tot ‘Wat fijn dat je die deadline op tijd hebt afgekregen’.