Jouw Nieuwe Dag

Jouw Nieuwe Dag

11 april 2019. Jouw Nieuwe Dag! En dat was het! Laten we niet de vergissing maken dat 11 april “de dag van De Nieuwe Zorg Thuis” is. Dat is het namelijk niet. Het is een dag waarop er iets is ontstaan. Bewust en onbewust.

Terug

Bewust is op die dag onze ''nieuwe'' huisstijl gelanceerd met daarbij ons ''nieuwe'' gedachtengoed. De huisstijl, die herkenbaar is geworden, die uitstraalt wie wij zijn en eigenlijk direct ook uitstraalt wat wij doen. Verbinden! Verbinden in de breedste zin van het woord. We creëren een verbinding tussen de cliënten waar wij voor mogen zorgen en onze medewerkers. Maar we creëren ook een verbinding tussen deze cliënten en de gemeente waarin zij wonen en leven. Daarnaast creëren we ook een verbinding tussen onze cliënten en de kring rondom de client. In deze kring komen mantelzorgers, ketenpartners, familie en vrienden voor.

Onze huisstijl straalt nog veel meer uit, namelijk passie, gedrevenheid, frisheid en vernieuwing. Al deze termen maken wie wij zijn. Wij zijn De Nieuwe Zorg Thuis!

Wat is er nog meer bewust ontstaan op deze dag? Het trots naar buiten mogen brengen van ons gedachtengoed. Het delen van het gevoel dat wij ervaren wanneer we denken aan De Nieuwe Zorg Thuis. De hele wereld kennis laten maken met de gedrevenheid om iedereen in zijn of haar kracht te willen zien. Het gevoel te delen dat iedereen een grote waarde heeft en ertoe doet. Dat past bij de identiteit van onze organisatie. Daarom hebben wij ervoor gekozen om iedereen op 11 april 2019, daar getuige van te laten zijn!

Onze kernwoorden zijn zo duidelijk geworden, zodat niemand ons ooit nog hoeft te vragen wat het woordje ''Nieuw'' betekent. Dat is namelijk die dag veranderd in een begrip!

Wat is er dan onbewust ontstaan op 11 april 2019? Een hele bijzondere en ongeplande overdracht. Op 10 april 2019 heeft Annemieke Lantman – toenmalig Algemeen Directeur en oprichtster van De Nieuwe Zorg Thuis - vanwege op dat moment afnemende gezondheidsredenen, te kennen gegeven er op 11 april 2019 niet bij te zijn. Dat was ongepland. Door deze beslissing te nemen ontstond er een bijzondere overdracht. Niet alleen een onofficiële overdacht van directie en bestuur, maar ook een overdracht van een generatie.

Door het terugtrekken op deze bijzondere dag door Annemieke, heb ik de verantwoordelijkheid gekregen om het stuur richting de toekomst te draaien. Het prachtige schip De Nieuwe Zorg Thuis, met haar mooie en zorgzame kernwoorden en visie mocht de moderne draai maken richting een heel nieuw leven. Naar een nieuwe dag!

Met de onbewuste overdracht heeft Jouw Nieuwe Dag de betekenis gekregen van een nieuwe start. Niet persé een nieuwe start van De Nieuwe Zorg Thuis, maar een nieuwe start van het doel van De Nieuwe Zorg Thuis. Hoe zorgen wij ervoor dat jouw dag beter is dan die van gisteren? Hoe kunnen wij bijdragen aan nieuwe mooie en waardevolle momenten in jouw leven? Of je nu als cliënt zorg ontvangt van De Nieuwe Zorg Thuis of je bent onderdeel van ons hechte team en je draagt bij aan onze collectieve taak. Wij willen zorgen voor Jouw Nieuwe Dag.

Dat maakt 11 april Jouw Nieuwe Dag, niet de dag van De Nieuwe Zorg Thuis, maar de dag van jou!

Welkom bij Jouw Nieuwe Dag!