Telefoon van ons in de avond?
Per 1 maart 2024 kan het voorkomen dat u ook 's avonds door ons wordt gebeld. Als we u niet kunnen bereiken, nemen we graag de volgende dag nogmaals contact met u op!
Voer hieronder uw postcode in en vind
het telefoonnummer van uw zorgregio!
Interview met stagiaire Zenne Wolters

Interview met stagiaire Zenne Wolters

Terug

Kan je jezelf voorstellen?

Mijn naam is Zenne Wolters, ik ben 19 jaar en woon in Wijster. Ik woon nog thuis bij m’n ouders samen met mijn zusjes en broertje. Verder vind ik het leuk om dingen te doen met vrienden en vriendinnen en speel handbal.

Kun je me vertellen welke opleiding je volgt en waarom je ervoor hebt gekozen om stage te lopen bij ons bedrijf?

Ik volg de opleiding Leidinggevende project/team/management aan het Deltion College in Zwolle. Dit is een 1-jarige MBO4 opleiding waar je alleen terecht kan als je al een eerdere opleiding hebt gedaan. De reden dat ik heb gekozen om stage te lopen bij De Nieuwe Zorg Thuis is omdat ik sinds februari hier al werkzaam ben als huishoudelijke hulp. Het leek mij daarom erg interessant om te kijken hoe het aan de andere kant in zijn werking gaat.

Wat zijn je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden als stagiair binnen het bedrijf?

Ik ben werkzaam op de HR-afdeling. Hier word ik begeleid door Petra, de leidinggevende van de HR-afdeling, Tessa, Els en Remon, de HR-medewerkers. Zij geven opdrachten die ik kan uitvoeren of die ik kan verwerken in mijn stage opdrachten. Dit zijn verschillende administratieve werkzaamheden met betrekking tot sollicitanten.

Wat is tot nu toe het meest waardevolle dat je hebt geleerd tijdens je stageperiode?

Tijdens mijn stage heb ik vooral geleerd over het formeel en efficiënt communiceren. Dit pas ik toe tijdens gesprekken met sollicitanten, sollicitatie gesprekken en telefonische contacten. Ik heb ook geleerd hoe het is om te werken in een professionele omgeving. Hiervoor heb ik bijbaantjes gehad waar ik dit niet zo heb ervaren.

Kun je een specifiek project of taak noemen waaraan je hebt gewerkt en wat je daaruit hebt gehaald?

Als stagiair op de HR-afdeling ben ik op het moment bezig met het bellen van alle Facebook Leads die binnenkomen. Op Facebook kan je op de DNZT pagina je naam en contactgegevens achter laten als je geïnteresseerd bent om te werken bij ons als huishoudelijk hulp. Mijn collega Jamie van de afdeling Marketing&Communicatie krijgt deze Leads via Facebook binnen en stuurt deze naar mij toe. Ik begin dan met het bellen van de sollicitanten. Mocht het een match zijn, plan ik een kennismakinggesprek in met Els, Tessa en Remon, het HR-Team. Ik ben soms zelf ook aanwezig bij deze gesprekken om aantekeningen te maken. De bedoeling is namelijk dat ik dit zelf ook ga doen.

Hoe ziet een typische dag er voor jou uit als stagiair? Welke activiteiten voer je meestal uit?

Ik begin de dag normaal gesproken met het checken van mijn mail. In de loop van de ochtend komen de Leads binnenstromen van Jamie. Ik zeg deze nummers in onze Hr-telefoon en begin met bellen. Mocht ik geen gehoord krijgen, stuur ik een Whatsapp bericht. In de pauze rond 13.00 uur maken wij meestal een wandeling met collega’s die mee willen. Hierna pak ik de werkzaamheden weer op. Als ik andere werkzaamheden voor collega’s kan doen, kunnen ze bij mij terecht. Meestal vraag ik of ik nog wat kan betekenen voor mijn collega’s. Als ik een opdracht van hen krijg pak ik dit meteen op. Aan het einde van de dag heb ik meestal de laatste Leads gebeld en kan ik afsluiten.

Heb je de kans gehad om samen te werken met andere collega’s? Zo ja, hoe verliep die samenwerking en wat heb je ervan geleerd?

Ik heb  veel samen gewerkt met collega’s. Wij deden gezamenlijk de sollicitatie gesprekken. Wanneer ze werkzaamheden voor mij hadden deed ik dat voor ze. Het communiceren gaat altijd fijn, mocht er iets niet duidelijk zijn mag ik altijd vragen. Ze hebben liever dat ik te vaak iets vraag dan te weinig. Ik voel me altijd vrij om alles te vragen, geen vraag is te gek voor ze.

Welke uitdagingen ben je tegengekomen tijdens je stage en hoe ben je daarmee omgegaan?

Aan het begin van mijn stage periode vond ik het erg lastig om te bellen. Ik wist niet zo goed wat ik moest zeggen tegen de mensen. Hiervoor hebben mijn collega’s een belscript gemaakt zodat ik een geheugensteuntje heb mocht ik er niet uitkomen. Dit heeft mij heel erg geholpen bij het bellen. Na een week of twee had ik het onder de knie en had ik het belscript niet meer nodig.

Wat zou je zeggen zijn je sterke punten die je naar voren hebt kunnen brengen tijdens je stage?

Mijn communicatie skills waren niet slecht, hier kon ik meteen gebruik van maken. Hier heb ik dat kunnen verbeteren door de werkzaamheden die ik deed. Contact maken met collega’s ging heel prettig hierdoor.

Hoe denk je dat deze stage-ervaring je zal helpen bij je toekomstige carrièreplannen?

Stage heeft mij doen in zien dat ik geen baan op kantoor wil. Ik vind het niet fijn om de hele dag achter de computer te zitten. Gelukkig was dit hier goed te doen door de leuke collega’s die ik had, vandaar dat ik nu ook ervaren heb hoe belangrijk het is om fijne collega’s te hebben. Ik doe liever iets actievers. Daarbij vond ik het wel fijn om zoveel contact te hebben met diverse mensen en ze te helpen. Dit zou ik graag in de toekomst ook willen blijven doen.