“Ik krijg energie van mijn afwisselende takenpakket.”

“Ik krijg energie van mijn afwisselende takenpakket.”

Annelieke Mostert is in september 2019 gestart met haar baan als Coördinator HR & Planning. Lees wat haar bezig houdt!

Terug

Combinatiefunctie 
Ik ben al enige tijd werkzaam binnen deze discipline en nu heb ik een combinatiefunctie, waarin ik dagelijks bezig ben met allerlei zaken omtrent het personeel van De Nieuwe Zorg Thuis en de cliënten die zorg nodig hebben. Ik vind mijn functie ontzettend interessant, omdat ik voor zowel de afdeling Planning en HR werkzaam ben. 

Lastige arbeidsmarkt 
In deze huidige arbeidsmarkt, waarin het moeilijk is om zorgpersoneel te vinden, is het een uitdaging om alle cliënten van zorg te voorzien. In sommige gemeenten is het vinden van personeel geen probleem, terwijl we bij andere gemeenten moeten puzzelen, zodat alle cliënten en medewerkers in hun behoeften worden voorzien. 

Het vinden van personeel is één van de taken waar ik, samen met mijn collega’s, veel mee bezig ben. Samen met contactpersonen in de gemeenten kijk ik naar mogelijkheden zoals stapelbanen, werkervaringsplekken en plekken voor statushouders (vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning).

Vooral het project met de statushouders vind ik interessant. Dit is een hele grote groep mensen in Nederland die we een mooie kans kunnen bieden. 

Huidige werkzaamheden 
De afwisseling in taken en het bedenken van acties/oplossingen voor de steeds wisselende interne en externe ontwikkelingen geven mij energie. Ontwikkelingen waar ik me momenteel mee bezig hou is het vinden van personeel in een lastige arbeidsmarkt, inspelen op wetswijzigingen en het implementeren van een nieuwe HRM-pakket voor onze medewerkers. 

Betekenisvol
Ik ben altijd werkzaam geweest in de zakelijke dienstverlening, maar ik wilde graag een baan in een organisatie met een maatschappelijk doel. Ik zet me graag in voor mensen die wat goeds doen voor de maatschappij. De groep zorgbehoevenden in Nederland wordt alleen maar groter en dat betekent automatisch een grotere uitdaging voor de zorgaanbieders. Ik vind dit een mooie uitdaging om aan mee te werken.