"Het sociale aspect spreekt mij het meeste aan."

"Het sociale aspect spreekt mij het meeste aan."

Ik ben in 2011 begonnen bij DNZT en ik werk sinds 2 jaar op de afdeling HR. Mijn werkdag start om 6:30 en om 7:00 zit ik in de auto, op weg naar het kantoor in Meppel. Normaal kom ik daar om 8:15 aan. Ik ga dan eerst op zoek naar de koffiemachine. Onze afdeling zit bovenin het kantoorpand. We zitten hier met z’n drieën en er hangt een supergezellige sfeer.

Terug

Iedere dag is anders
Met nog twee andere collega’s ben ik verantwoordelijk voor alle HR-gerelateerde werkzaamheden. Denk hierbij aan zaken als ziekteverzuim, de aanname van nieuwe mensen, het verwerken van mutaties, vakanties en het maken van contracten. Zeer diverse werkzaamheden. Zo is iedere dag weer anders.

Ziekteverzuim
Ziekteverzuim is voor een werkgever een hoge kostenpost, vandaar dat dit bij onze afdeling HR zeer hoog op de agenda staat. Door hier de nodige aandacht aan te besteden kunnen we veel kosten besparen. Dit geld kunnen we dan bijvoorbeeld weer gebruiken voor het werven van nieuwe medewerkers, zodat we de cliënten beter kunnen bedienen bij uitval en vakanties.

HRM-pakket
Momenteel zijn we bezig om het HR-pakket om te zetten naar een HRM-versie waardoor onze medewerkers straks hun HR-zaken online kunnen regelen. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van vakanties, het aanvragen van loonstroken of ziek melden. Dit zou een fantastische vooruitgang zijn, omdat alle medewerkers betrokken worden bij het werk dat we gezamenlijk moeten doen. Ook onze E-learning neemt nu verdere vormen aan en is ook bijna voor iedereen te gebruiken. We hopen dat we in 2020 het hele HRM-pakket in gebruik te kunnen nemen.

Sociaal aspect
Bij De Nieuwe Zorg Thuis werken we met z’n allen hard om onze cliënten hulp te bieden die ze nodig hebben. Ik vind het contact met cliënten leuk en ik vind het fijn om te horen hoe ze onze zorg ervaren en daar dankbaar voor zijn. Het sociale aspect van de zorg spreekt me ook heel erg aan. Veel ouderen zijn eenzaam en kijken iedere week uit naar dat ene moment dat één van onze medewerkers langskomt.

Vrije tijd
Onze afdelingen werken allemaal samen en het is altijd gezellig. Ik ga dan ook met veel plezier naar mijn werk toe. De files zijn af en toe minder leuk en ik merk ook dat het steeds drukker wordt op de weg. In het weekend tank ik bij. Zo bezoek ik graag mijn kinderen. Mijn dochter woont in Amsterdam en mijn zoon woont in Zwolle. Ik ga ervan uit dat we met de nieuwe visie van De Nieuwe Zorg Thuis een goede weg hebben ingeslagen en dat we samen met Hijbo Lantink het mooie werk van Annemieke Lantman kunnen voortzetten. Ik zie de toekomst met veel vertrouwen tegemoet!