Voer hieronder uw postcode in en vind
het telefoonnummer van uw zorgregio!
Cliënt aan het woord

Cliënt aan het woord

Johan is 57 jaar oud en woont samen met zijn kat en hond in Meppel. Sinds een auto-ongeval heeft hij een blijvende lichamelijke handicap. Hierdoor werkt hij halve dagen en heeft hij huishoudelijke hulp nodig voor dingen die te zwaar zijn. Daarom ontvangt Johan huishoudelijke hulp via DNZT.

Terug

Huishoudelijke hulp

Johan kwam een aantal jaar geleden in aanraking met DNZT toen zijn vorige zorgaanbieder ermee stopte. Johan: “Ik kreeg via DNZT een huishoudelijke hulp die ik kende, omdat zij eerder altijd mijn vader heeft geholpen. Toen zij met pensioen ging kwam er een nieuwe hulp, Danique, een jonge dame van 21 jaar. Zij helpt mij inmiddels alweer een aantal maanden door één keer in de week alle huishoudelijke klusjes te doen die ik niet kan.”

Harde werker

Danique komt op woensdagmiddag langs. Dan heeft ze 2,5 uur de tijd om de badkamer te poetsen, te stoffen, te stofzuigen, te dweilen en het beddengoed één keer in de 14 dagen te verschonen. Johan is elke week weer blij met haar: “Ze doet het perfect. Ik ben heel blij met Danique. Ze ziet zelf wat er gedaan moet worden en werkt hard.” Ook is Johan te spreken over het contact met DNZT: “DNZT houdt ook rekening met mijn huisdieren en afspraken in het ziekenhuis. Wanneer ik bel dat de afspraak verzet moet worden, bellen ze daar direct achteraan.”

Samen een bakkie

De wekelijkse bezoekjes van Danique zijn voor Johan niet alleen erg praktisch, maar ook erg prettig. Johan: “De thuishulpen van DNZT zijn als een soort reddingsboei. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook het sociale contact erg gezellig vind. Anders zit ik alleen met mijn kat en hond thuis. Als Danique er is kletsen we wat, we drinken samen een bakkie koffie of wat fris.”

Een nieuwe hulp

Over een aantal weken stopt thuishulp Danique met haar werk om verder te gaan met haar studie. Johan: “Het is jammer, maar begrijpelijk. Niets is voor eeuwig en ik ga ervan uit dat er een goede nieuwe hulp komt. In de vakantietijd kreeg ik hulp aan huis van een jongeman, hij deed vakantiewerk. Hij deed het ook perfect, er was niets op aan te merken.”

Betrokken

Wel hoopt Johan dat ook bij een nieuwe hulp het persoonlijke contact zal blijven. Johan: “Als een van ons jarig is, is er altijd, wederzijds, een kleinigheidje. Dat is leuk. Ze komen niet alleen langs om dingen te doen, maar het is ook een sociale aangelegenheid. Mijn vorige hulp stuurt mij nog steeds wel eens een berichtje over mijn zieke broer. Ze is nog steeds erg betrokken.”

Benieuwd hoe thuishulp Danique haar werk bij DNZT ervaart? Je leest het in de volgende blog ‘Werknemer aan het woord’.