Nieuwe jou

Nieuwe jou

Als De Nieuwe Zorg Thuis zijn wij een organisatie die de helpende hand biedt voor allerlei vragen op het gebied van zorg. Dat is wat wij doen, maar niet per definitie wie wij zijn. We laten je graag kennismaken met ons gedachtegoed

Terug

Wat ons steeds nieuw maakt, is dat wij als individuen willen groeien. Wij zijn daardoor niet dezelfde als gisteren. Wij staan open vanuit het vertrouwen dat wij mogen leren van de plekken waar wij elke dag mogen komen. Wij voelen ons daar veilig en thuis, omdat wij mogen zijn wie wij zijn. Wij geloven dat zelf sterk zijn vanuit wie je bent zich uit in oprechte aandacht voor de ander. Dat gaat tot in detail over jou en over ons. Anderen noemen het kwetsbaarheid. Wij noemen het de nieuwe jou.

 

Maak van een huis een thuis

Een gulle lach is heerlijk om uit te delen. Met zo’n lach komen complimentjes, bedankjes en vriendelijkheid vanzelf mee. Het is wat je ziet en mag verwachten als je van mensenwerk houdt. Hoewel we niet altijd omstandigheden kunnen veranderen, kunnen we wel onze houding ten opzichte van de omstandigheden kiezen. Positief blijven en een zonnetje in huis willen zijn, maakt een huis ook tot een thuis en van een cliënt een relatie. Elke dag een nieuwe lach. Er gebeuren immers zoveel verrassende dingen in een dag. Heel positief.

 

Hoe maken wij het verschil

Met hetzelfde geld is de ene zorg goed en de andere niet. Wat maakt dan het verschil? We kijken elkaar dan in de ogen en zeggen: “Onze mensen!”. Het geheim is dat wij de zorg die wij verlenen zien als een bijdrage aan ons eigen levensgeluk. Zonder het verlenen van zorg, komen wij niet tot ons recht. Het is een roeping. Als wij dan zouden moeten spreken over een baan, is het vooral een nieuwe baan. Elke dag bereid zijn om de zorg die nodig is te vormen tot een baan. Elke dag solliciteren naar een gebaar van waardering, een lachje van onze cliënten. Om dan vervolgens met een voldaan gevoel, fluitend van thuis naar thuis te gaan.