Medewerker Melvin aan het woord

Medewerker Melvin aan het woord

Melvin Bremer (22) woont samen met zijn vriend Meindert in Hollandscheveld en werkt sinds augustus 2021 als HR Medewerker bij De Nieuwe Zorg Thuis. Deze uitdagende fulltimebaan combineert hij met zijn zzp-werk als allround overledenenverzorger in de uitvaartbranche. Een op het oog opvallende combi, maar Melvin gedijt er uitstekend bij. “Een luisterend oor bieden is in beide functies belangrijk en daar ligt mijn kracht.”

Terug

Melvin was in zijn tienerjaren geen enthousiaste schoolfan. Tijdens zijn mbo-studie Facilitair Medewerker in de Zorg had Melvin geen idee waar hij stage wilde lopen. Melvin kon de uitdaging niet vinden. “School gaf mij vervolgens een stageplek bij een uitvaartcentrum. Hier ontdekte ik dat het ontzettend mooi en dankbaar is om in de uitvaartbranche te werken.”

Wat begon als een uitdaging mondde uit in een diepgaande passie. En sinds zijn achttiende werkt Melvin als zzp’er in de uitvaartbranche. “Ik houd me bezig met allround overledenenverzorging, of met een dure term: postmortale verzorging. Dat houdt in dat ik overleden lichamen restaureer, verzorg en aankleed. Ook wanneer iemand bijvoorbeeld is overleden vanwege een verkeersongeval of anderszins.” Bezorgt hem dat dan nooit koude rillingen of slapeloze nachten? Lachend: “Nee hoor, ik kan het van me afzetten. Het is heel mooi en dankbaar werk, om een lichaam zo mooi mogelijk te verzorgen voor de uitvaart.”

Schot in de roos 

Dit bijzondere werk doet Melvin in de avonduren en in de weekends. Overdag zit hij fris en fruitig op kantoor in Meppel. Net als bij zijn werk in de uitvaartbranche, rolde de jonge Drent ook min of meer bij toeval in zijn nieuwe functie HR Medewerker bij De Nieuwe Zorg Thuis. En ook in dit geval bleek het een schot in de roos. “Hiervoor werkte ik als Verzorgende IG in Havelte.”

Melvin gooide zijn oude schoenen weg voordat hij nieuwe had en zegde zijn baan op. Hij solliciteerde vervolgens op de functie Huishoudelijk Medewerker, maar gelet op zijn cv werd hem bij DNZT een heel andere baan aangeboden. “Ze dachten dat ik wel geschikt zou zijn als HR Medewerker. Ik ben ervoor gegaan en sindsdien werk ik met ontzettend veel plezier bij De Nieuwe Zorg Thuis, mijn nieuwe thuis.”

‘Elke dag is uniek’

Het mooie aan zijn baan bij DNZT vindt Melvin dat geen dag hetzelfde is. “Elke dag is uniek en biedt weer nieuwe uitdagingen. Het leuke aan mijn functie vind ik ook dat je heel allround moet zijn, want mijn takenpakket is behoorlijk divers. Van administratie tot werving en selectie, en van ziekteverzuim tot contracten opstellen. Ik haal er veel voldoening uit om problemen voor medewerkers zo goed mogelijk op te lossen.”

De meeste genoegdoening haalt Melvin uit het bieden van een luisterend oor voor medewerkers van DNZT, bijvoorbeeld bij ziekte of wanneer een medewerker in rouw is om het verlies van een dierbare. “Door mijn werk in de uitvaartbranche ben ik gewend de juiste zorg te bieden op dat vlak. Zo heb ik sinds vorig jaar september om de week contact met een medewerker die haar zoon is verloren. Ik ben een betrokken persoon en wil er zijn voor mensen die het moeilijk hebben.”

‘Iedereen is gelijk’

Dat gevoel krijgt Melvin op zijn beurt ook op de werkvloer in Meppel. “Hier is iedereen gelijk. Alles staat met elkaar in verbinding volgens de visie van DNZT.” Dat geldt aan de ene kant voor de cliënten met de medewerkers, maar anderzijds ook voor de samenwerking tussen de verschillende afdelingen op de werkvloer, stelt Melvin. “Managers en leidinggevenden zijn allemaal even benaderbaar. Je kunt gewoon aankloppen als je ergens mee zit en hoeft daar niet direct een afspraak voor te maken. Dat ervaar ik als erg prettig. Ik ben erg dankbaar dat DNZT mij deze kans heeft geboden.”