Jouw nieuwe dag | Bart Wind

Jouw nieuwe dag | Bart Wind

Een controller is verantwoordelijk voor het proces van planning en control binnen een organisatie zoals Bart bij De Nieuwe Zorg Thuis.

Terug

Allereerst moet ik bekennen dat dit de eerste keer is dat ik een blog schrijf. Mijn naam is Bart Wind en ik ben vanaf het allereerste DNZT-uur al werkzaam bij De Nieuwe Zorg Thuis. Van 2005 tot nu heb ik vrijwel alle administratieve functies wel enige tijd mogen uitvoeren. Ik heb ook altijd met veel plezier samengewerkt met Annemieke en mijn collega’s. Naast al deze functies heb ik veel scholingen en cursussen mogen volgen. Dit heeft als resultaat dat ik nu leiding geef aan de afdeling Administratie. Samen met een aantal collega’s zit ik op de begane grond.

Dit is Bart

Met mijn vriendin Sandra, onze kinderen Tijs en Nora woon ik in het – vinden wij – mooie Gramsbergen. Op dit moment zijn we ons nieuwe huis aan het verbouwen. Hier gaat veel tijd in zitten en daarom heb ik mijn jarenlange voetbalcarrière stop gezet. Zo nu en dan loop ik nog een rondje hard, maar dat lukt de ene week beter dan de andere moet ik zeggen. Eigenlijk ben ik wel weer opzoek naar iets nieuws… Heb jij nog een leuke tip voor een sportieve uitdaging?

Dat terzijde, de zon schijnt, de lucht is blauw… Je raadt het al, zomervakantie! Binnenkort vertrekken we gezellig met z’n viertjes naar Toscane. Zo’n vakantie is toch wel een heerlijk vooruitzicht. Leuke dingen doen, plezier maken en lekker samen zijn.

Terug naar DNZT

Toen De Nieuwe Zorg Thuis werd opgericht in 2005 kwam ik via-via terecht bij het bedrijf. Ik wist nog niet goed wat ik wilde, daarom zou ik eerst voor een paar weken ondersteuning komen bieden. Die paar weken werden een jaar. Met veel plezier zit ik hier dus nog steeds.
Waarom ik DNZT zo’n mooi bedrijf vind? Het is enorm dankbaar werk om een steentje te mogen bijdragen aan bedrijf als deze. Die mensen de mogelijkheid geeft om langer in hun eigen omgeving te blijven  wonen. Ik heb bijzonder veel respect voor al onze collega’s die het werk bij de mensen thuis uitvoeren, zonder hen kan een thuiszorgorganisatie als deze simpelweg niet bestaan! Wat vind jij?

Wat doe ik eigenlijk bij DNZT?

Simpel gezegd: ik ben de hele dag bezig met cijfers. Ik begin bijvoorbeeld met het inloggen op het portaal van onze bank om de liquiditeit te volgen en de bankmutaties te verwerken. Zodra dat klaar is, behandel ik vaak direct de ingekomen facturen. Daarnaast breng ik redelijk veel tijd door aan de overlegtafel in onze suikerklontjeskamer. Elke donderdagochtend hebben we een overleg met het dagelijks bestuur van DNZT, daarin bespreken we o.a. de financiën. Op dat moment is het mijn taak om de meest recente financiële informatie te presenteren. Zo houden we de directie op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Op de afdeling administratie overleggen we onderling vrij veel. Als iemand ergens niet uitkomt, helpen we elkaar op weg. Daarnaast bewaak ik de deadlines en zorg ik ervoor dat die gehaald worden. Een belangrijke deadline die we hebben, is bijvoorbeeld het betalen van de lonen en vergoedingen. Dit moet elke vier weken verwerkt worden. We berekenen dan de uren van alle collega’s en vertalen dit naar lonen of vergoedingen.
Daarnaast moeten we ook elke vier weken een urenaanlevering doen bij het CAK. Hier moeten we (een deel van) de geleverde uren bij onze cliënten doorgeven. Het CAK gaat vervolgens op basis van deze informatie een eigen bijdrage innen bij de cliënten. Het is erg belangrijk dat wij deze aanlevering tijdig verwerken om te voorkomen dat cliënten bijvoorbeeld stapel-facturen ontvangen. Daarnaast ben ik ook erg druk met het opstellen van rapportages en het maken van analyses, zodat ik o.a. knelpunten zichtbaar kan maken en bespreken met bijvoorbeeld het dagelijks bestuur.

Zoals je misschien weet is het pand in de afgelopen maanden verbouwd en hebben we hier inmiddels een prachtige werkplek. Daarnaast hebben we op 11 april jl. ‘Jouw Nieuwe Dag’ gevierd en daar is o.a. onze nieuwe huisstijl gepresenteerd. Een nieuw pand én een nieuwe uitstraling. Dit zijn allemaal erg mooie ontwikkelingen in mijn ogen. Ik ben erg trots op De Nieuwe Zorg Thuis en Onze Nieuwe Dag.
Alvast een hele fijne én vooral een zonnige zomer, veel plezier deze vakantie en bedankt voor je interesse in mijn blog! Wie weet zien we elkaar in Meppel (of in Toscane)!

Bart